Abus maakt al langer helmen, maar doet hier mede met de sponsoring van het Movistarteam nu een schepje bovenop. De GameChanger is een van de dingen die daaruit voort is gekomen.

GameChanger. Een naam waarmee ze hun mening bij de helm duidelijk niet onder stoelen of banken steken. Hoe en waarom de helm daadwerkelijk een game changer zou moeten zijn wordt ons niet helemaal duidelijk in eerste instantie. Het ontwerp is in ieder geval vrij uniek te noemen. En we vinden hem zeker niet verkeerd. Zeker als je kijkt naar de verschillende kleuren waarin Abus de helm heeft komt het ontwerp er mooi uit. De GameChanger is ook wat sexier dan wat we gewend zijn van het degelijke Abus, die natuurlijk vooral naam hebben gemaakt met hun sloten. Wellicht dat de naam meer betrekking heeft op de wending in ontwerp.

Zelf noemt Abus de helm niet al te bescheiden “the ultimate helmet for professional cycling”. Met hun Multi Position Design claimen ze dat de aerodynamica van de helm in alle hoofdposities optimaal is. Forced Air Cooling Technology moet de temperatuur onder de helm aangenaam houden. Inkomende lucht wordt via kanalen langs het hoofd begeleid. De Airport op de achterkant van de helm is gemaakt om je bril in te doen. Dit zou een aerodynamisch voordeel op moeten leveren ten opzichte van je bril voorop je helm. Klinkt logisch. Een laatste opvallende eigenschap zit in de bandjes, de FlowStraps. Deze zouden afstellen overbodig moeten maken. Je ziet dat er geen stukje plastic tussen beide bandjes zit bij de oren, wat vaak het geval is.

Verder is er helaas nog weinig bekend over de helm als het gaat om het gewicht en de prijs. Hoewel ze met de naam wel erg hoog inzetten komen ze wat ons betreft met het ontwerp wel weg.

gamechanger.abus.com

 

 

Tags: