Om maar met de deur in huis te vallen: het Duitse merk ABUS heeft een nieuwe helm aan haar assortiment toegevoegd. De zogeheten ‘Made in Italy’ helmenlijn wordt geproduceerd in Italië en tot deze lijn behoren ook de topmodellen AirBreaker, StormChaser en GameChanger waar de Movistar mee koerst. De helm ziet er strak uit maar wat vooral opvalt is de schappelijke prijs. De helm is de opvolger van de Aventor en heeft de succesvolle kenmerken van de topmodellen, aldus ABUS.

Op de bovenkant van de helm zie je subtiel een klein Italiaans vlaggetje en verder staat het ABUS logo op de zij- en achterkant van de helm. De helm heeft een aerodynamisch vorm, en dat zorgt voor een chique uitstraling. De 10 luchtinlaten en 7 luchtuitlaten maken onderdeel uit van van de Forced Air Cooling Technology, dat er voor zorgt dat je hoofd goed gekoeld blijft tijdens de rit doordat de wind door de helm geleid wordt.

Het Zoom Ace verstelsysteem is tot in detail verstelbaar en doordat het verstelsysteem aan de achterzijde in hoogte verstelbaar is kunnen ook staartdragers deze helm op.

De PowerDome is verkrijgbaar in 8 kleuren en in 3 maten en is gemaakt voor alle fietsers. Je kan er mee koersen of gravelen, of gewoon lekker door de polder toeren. De helm kost € 119,95 en is verkrijgbaar in de maten S (51-55 cm, 210 gram), M (54-48 cm, 230 gram) en L (57-61 cm, 250 gram). Naast dit model is er ook een PowerDome met Mips.

Meer informatie vind je op de website van ABUS.