Lange tijd heeft Adidas geen wielerschoenen meer gemaakt. Maar daar is onlangs verandering in gekomen. Adidas heeft een paar wielerschoenen op de markt gebracht met de simpele, maar pakkende naam: The Road. En de nieuwe schoenen geven een knipoog naar de klassieke schoenen van Eddy Merckx.

Moderne klassieker

De zwarte schoenen met witte strepen van Eddy Merckx zijn een gewild object voor verzamelaars. De schoenen waren er ook voor de ‘gewone’ racefietsers en kwamen op de markt met een afbeelding van Merckx op de tong. Niet zo vreemd dat het een klassieker geworden is.

Voor de nieuwe The Road schoenen heeft Adidas dezelfde zwart-witte kleuren aangehouden. Maar er is ook een volledige witte versie. Dat het een veterschoen is, helpt met het retrogevoel. Maar het blijft vooral bij het gevoel, want de schoen is ‘onder de motorkap’ gewoon modern.

Primeweave

Het bovenwerk is geweven. Adidas geeft er de naam Primeweave aan en in combinatie met een flexibele tong moet de schoen een sokachtige pasvorm hebben. Aan de onderkant vinden we een nylonzool (wat minder stijf dan carbon) die voor de stijfheid moet zorgen. De hak van de schoen is verstevigd en de binnenzool is gevormd naar de voet. Volgens Adidas zal de schoen als een sok om de voet aansluiten voor een comfortabele pasvorm. De drie strepen zijn reflecterend, dus ze dragen ook nog een beetje bij aan je veiligheid.

Duurzaam

Primeweave gebruikt Adidas ook bij rugtassen of kleding en hiervoor gebruiken ze gerecyclede materialen. Producten die op deze manier worden gemaakt krijgen de stempel ‘Primegreen’, waarmee Adidas aangeeft dat het een duurzaam product is.

In maat 42 weegt een schoen 284 gram. Ze zijn sinds 1 december verkrijgbaar en kosten € 150,-.

Meer info via Adidas.