Dat er veel automerken zijn die zo af en toe een uitstapje maken richting de fietswereld is natuurlijk geen geheim. Dat Audi dit al eens eerder heeft gedaan kan je hier teruglezen. Overigens was dat niet de enige keer, want Audi probeerde het ook al eens met een fiets van hout.

In 2012 is deze fiets aan ons voorbij gegaan (het zal de snelheid zijn geweest?!) maar destijds hebben onze oosterburen het wederom aangedurfd om ‘iets’ met twee wielen te produceren nl. een e-bike. Zoals je van Audi mag verwachten zijn hiervoor de nieuwste technieken en gadgets gebruikt. Zo kan je de fiets besturen met je telefoon en lijkt deze tevens te fungeren als controller voor ’tricks’. Na het zien van onderstaand filmpje vraag ik me wel af in hoeverre dit nog een fiets genoemd kan worden. Oke, er zitten pedalen op maar verder rijdt hij vanzelf. Behaalt snelheden tot 80 km/h en de berijder is Julien Dupont, een trial-rijder. Juist ja, dat doe je met een motor. Wat betreft de prijs; dit zal rond de 20000 dollar zijn.

Audi – voorsprong door techniek. Tot op heden is dit nog steeds een prototype e-bike en ik hoop in dit geval dat dit zo blijft. Oh, en ben ik de enige die zich irriteert aan het losse kin-bandje van de helm?

audi-ebike3 audi-ebike2 audi-ebike1

Via Audi

Tags: