Als je naar de naam van de band kijkt weet je direct waar de band voor bedoeld is. En daarmee is ook in één woord het gravellen omschreven. De Aventura band is een allround gravelband waarmee je volgens Vredestein perfecte grip hebt op veel verschillende ondergronden. Dit geldt voor verharde wegen, maar ook gravel, gras en bosgrond.

De tubeless ready band, heeft een 120 TPI karkas en een loopvlak dat is opgebouwd volgens de bekende TriComp technologie. Met de combinatie van het driehoekige profiel, het karkas en de TriComp technologie is het een hoogwaardige band die in het topsegment zit, aldus Vredestein. Bij de Aventura heb je de keuze tussen een volledig zwarte band, of een band met een lichtbruin karkas. De prijs van de 38mm brede band is € 52,95. Voor de band van 44mm breed is de prijs € 57,95.

Als je goed naar het loopvlak kijkt zie je een licht verschil in compounds terug in de verschillende kleuren dat het loopvlak heeft. De noppen op de schouder van de band zijn van een zachter compound om meer grip te bieden in de bocht. Op de schouder heeft het rubber een iets lichtere kleur. In het midden zijn de noppen lager en is het rubber harder, voor een lagere rolweerstand. Hierdoor zal de band ook op het asfalt prima uit de voeten kunnen.

Aan de binnenkant is een zogeheten Sportex protection layer geplaatst. Een anti-leklaag die in combinatie met een tubeless setup de beste bescherming biedt. Een tubeless setup geeft de band ook wat extra grip en comfort, doordat hij makkelijker kan meevormen met de ondergrond. Je hoeft de band niet tubeless te rijden want hij biedt genoeg ruimte om de (bijna oldschool) binnenband te monteren.