Soms komen we op Instagram een item tegen waarvan we het niet kunnen laten om ‘m met je te delen. Deze keer zijn dat de kettingbladen en aero covers van Alugear. Deze upgrade geeft je crankstel een bijna futuristische look, die je bike ook nog eens sneller maakt. Het Poolse merk Alugear maakt kettingbladen voor enkele en dubbele crankstellen en derailleurwieltjes, allemaal in kleurrijke samenstellingen.

Direct Mount kettingblad voor SRAM

Veel opties qua kleur, maat en grootte

Het hangt een beetje af van welk crankstel je op je fiets hebt en waarnaar je op zoek bent, maar de aero kettingbladen kosten zo’n € 75,- per stuk. Een setje voor een dubbel crankstel varieert van € 125,- tot € 191,-. Je combineert een kettingblad met een aero cover, en die kost € 59,-. Voor een crank met twee bladen heb je dus voor pakweg € 180,- een upgrade die je fiets er compleet anders uit laat zien. Als je een direct mount kettingblad met 1X aandrijving besteld kan dit al vanaf € 75,-.

Aero kettingblad met oranje aero cover (en een binnenblad dat niet zichtbaar is)

Alugear maakt kettingbladen die geschikt zijn voor nagenoeg alle gangbare cranksets. Naast Shimano en SRAM zijn ze er bijvoorbeeld ook voor Cannondale Hollowgram, Rotor, Hope en Easton. De kettingbladen en covers zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, zilver, rood, blauw, oranje, groen, goud en paars. Daarnaast heb je erg veel keuze in de grootte van je kettingblad waarbij ze zelfs tot 62 tands gaan. Je hebt ook de mogelijkheid om voor de cover en het kettingblad een andere kleur te kiezen, als je het echt bont wil maken.

Meer info via Alugear.

Oogt clean, een zwart kettingblad met zwarte cover
Ook te combineren met je Shimano Powermeter