Als er een renner is die een fantastische Tour de France heeft gehad, dan is het Magnus Cort Nielsen. Je zou bijna zeggen dat het een droom Tour voor hem was, tot een positieve test roet in het eten gooide en hij vroegtijdig naar huis moest. Maar in de veertien etappes die hij heeft gereden heeft hij het maximale eruit gehaald!

Het begon natuurlijk met het Grand Départ in eigen land, dat vooral voor de Deense renners een groot feest was. Magnus maakte dit hele feest nog een stuk mooier voor het publiek en voor zichzelf door elke dag aan te vallen. Naast heel veel enthousiasme en aanmoedigingen veroverde hij zo de bolletjestrui voor een aantal dagen en ook de rode rugnummers van meest strijdlustige renner. De klap op de vuurpijl was de tiende etappe naar Megève, die hij wist te winnen.

De filmploeg van Cannondale heeft Cort Nielsen gevolgd en geïnterviewd over zijn voorbereidingen en successen in deze Tour de France. Van een gebroken sleutelbeen in April, via de Giro d’Italia naar een reeks van hoogtepunten in de Tour de France!

Tags: