Pogi, dat is de bijnaam van die ene wielrenner, de Sloveen Tadej Pogačar. De tweevoudig Tour de France winnaar fietst op de schoenen van DMT, en dat merk heeft een special edition van de DMT KRSL schoenen, die we op Eurobike al voorbij zagen komen. De veterschoenen zijn voorzien van een gaaf design, want op de zijkant van de schoen is een weergave gemaakt van de hartslag van Pogacar. Het geeft de witte schoenen een bijzondere touch, zeker in combinatie met de opvallende veters.

Knaloranje veters

Persoonlijk vind ik het model KRSL van DMT in het wit sowieso al heel erg gaaf, want ik heb een zwak voor fietsschoenen met veters in plaats van BOA-sluitingen. In deze uitvoering zijn die veters knaloranje, de kleur die we kennen van het logo van DMT. Lekker opvallend dus, en dat gaat goed samen met de witte schoenen als je het mij vraagt.

Maar dat is niet het meest bijzondere aan het design, want op de zijkant van de schoenen zien we dus een grafische weergave van de hartslag van Pogacar, Pogi’s Heart Beat. De hartslag is gekleurd in een aantal verschillende kleuren, zoals geel, paars, blauw en groen. Het is een subtiel maar kleurrijk lijntje ik vind het echt een speciale toevoeging aan de schoen. Echt een hebbedingetje!

NFC technologie voor eerste hulp

Een andere coole feature van de schoen is de gebruikte NFC technologie. De schoen is voorzien van een tag, waarmee je de drager van de schoen indien nodig kan voorzien van eerste hulp. De tag is scanbaar met een telefoon en de eigenaar van de schoenen kan een medisch profiel aanmaken, met daarin bijvoorbeeld zijn of haar contactgegevens. Een prachtige toevoeging als je het mij vraagt!

En we hebben het natuurlijk over een topmodel van DMT met een carbon buitenzool. De bovenkant is van de Knit stof die DMT vaak gebruikt bij de schoenen. Deze stof is zelf ontwikkeld door DMT met behulp van 3D-technologie. De stof is extreem licht en comfortabel, aldus het merk DMT.

Waar het model KRSL van DMT uitkomt op een prijs van € 399,- is de speciale Pogi uitvoering van de schoen net iets duurder met een prijs van € 449,-. Maar dit is dan ook een collectors item, zullen we maar zeggen.

Meer info via DMT.