Staal kan ook stoer zijn. Dat laat racefietsmerk Duell zien met de Vogue. Een racefiets met een op maat gemaakt stalen frame.

Het Nederlandse Duell maakt al 30 jaar fietsen. Ze worden met de hand gemaakt en de keuze van materiaal is staal. In tegenstelling tot veel Carbon fietsen heeft een stalen frame het voordeel dat er meer gevoel van de weg door wordt gegeven. Bochten aansnijden gaat soepeler. Het topmodel van Duell, de Vogue, is daarom uitermate geschikt voor criteriums. De stalen frames worden op zo’n manier gelast dat ze toch heel erg stijf zijn zonder dat je het gevoel met het wegdek verliest. Maar carbon is lichter wordt er vaak beweerd. Klopt, maar dat scheelt, afhankelijk van het model, ongeveer 500 gram. Dat valt dus reuze mee.

De Vogue wordt wel geleverd met een carbon voorvork en omdat het handwerk is, kan de koper zelf de kleur waarin de fiets wordt gespoten bepalen. De prijs van het frame inclusief voorvork is vanaf € 1895,-  Het mooie is dat Duell zo enthousiast en zeker van zijn zaak is dat ze een niet goed geld terug voorwaarde hebben. Zie hier voor meer informatie.

Op de Bikemotion stond een zeer bijzonder gespoten Duell Vogue VSO met Shimano Dura Ace Di2 te glinsteren.

Tags: