Michael Matthews kwam in het peloton als Bling. Hij had nog geen uitslag bij de profs gereden, maar hij viel al op doordat hij zichzelf vol hing met kettinkjes, ringen en oorbellen. Vandaar de bijnaam Bling. Nu staan er een aantal mooie overwinningen op zijn naam en is de bling om zijn lijf minder geworden, maar de bijnaam is blijven steken. Het is dan ook niet zo gek dat Shimano, Michael heeft uitgekozen om te trakteren met een paar speciale schoenen voor de Tour de France.

Kunstwerkjes
De schoenen zijn handgeschilderd(!) door Caitlin Fielder. Caitlin is een kunstenares die custom schoenen maakt. Ze krijgt bijna alles wat je kan bedenken op een schoen. Voor Matthews heeft ze een paar Shimano S-PHYRE RC901 beschilderd. De RC901’s zijn de topschoenen van Shimano waarmee Team Sunweb rijdt. De schoenen hebben een Frans tintje gekregen. Hoe kan het ook anders voor de Tour de France. Aan de achterkant staat een Frans vlaggetje. Maar aan de zijkanten zijn de echte kunstwerkjes te vinden met een Eiffeltoren en de Arc de Triomphe. Door de grijze look van de schilderingen lijkt het net of het erop is geschetst. De geschilderde brieven en stempels maken het romantische Franse tintje helemaal af.

Het duurt nog wel even voordat het peloton in Parijs is, maar met deze schoenen moet Michael Matthews toch een extra boost krijgen om de ronde uit te rijden. Helaas zijn de schoenen niet te koop. Nou ja de schoenen wel, maar de beschilderde versie niet. Maar als je creatief bent kun je natuurlijk ook zelf de schoenen beschilderen.

Via Shimano