Als je BMC laat samenwerken met Red Bull Advanced Technologies om de snelste fiets van de wereld te maken, dan komt daar dit prototype van de BMC Speedmachine uit. De fiets zal voor het eerst in actie te zien zijn tijdens WK Ironman in St. George in Utah. Inderdaad, niet in Hawaï, maar dat terzijde. Patrik Nilsson gaat hem rijden.

De samenwerking van BMC en Red Bull begon vier jaar geleden. Het doel was om de snelste fiets ter wereld te maken. Red Bull heeft vooral bijgedragen aan de simulaties die ze op de fiets kunnen loslaten. De techniek die ze ook in de F1 gebruiken om de auto zo snel mogelijk te maken. En omdat de F1 best een populaire sport is, zie je in de video’s van BMC ook veel Formule 1 terug. Zelf Max Verstappen komt er even kort in voor.

Maar het gaat toch echt om de nieuwe BMC. De BMC is nog niet helemaal klaar. Het is nog een prototype die verder ontwikkeld gaat worden. Tijdens de eerste wedstrijd zal er feedback van Patrik Nilsson komen die weer gebruikt wordt om de fiets nog beter en sneller te maken. Omdat BMC nog in de ontwikkelfase zit, is er ook nagenoeg niets bekend over de technische gegevens van de fiets.

De BMC valt wel goed op met de rode kleur en de Red Bull details. Ook de rode rand op de velg zoals je die ook bij de Formule 1 auto terugziet is niet te missen. Of dat nou per se mooi is?! Dat laat ik aan jullie.

Via BMC