“Winter miles are summer smiles”. Als je een beetje door kan fietsen in de winter begin je goed aan je nieuwe fietsseizoen. Een goede jas helpt je daarbij en die hoeft per se heel duur te zijn.

Want met € 99,99 is het een geringe investering als je er in de winter je kilometers mee kan maken, toch? Het gaat om het Bontrager Circuit Softshell jack. Gemaakt om je bovenlijf te beschermen tegen de elementen. Hiervoor gebruiken ze de Profila Softshell stof. Het voordeel van een softshell is dat het soepel is, maar ook iets dikker dan je zomeroutfit en bescherming biedt tegen de wind. En het is waterafstotend dus een buitje doorsta je er ook nog wel mee.

Met waterafstotend is het nog niet waterdicht zoals een regenjas, maar daardoor ademt het jack wel. Bij de manchetten en kraag hebben ze Profila Thermal stof gebruikt. Dat is zacht en rekbaar waardoor het goed aansluit op de huid en warmte binnen houdt. De aantrekkoordjes aan de onderkant kan je ook nog gebruiken om de warmte binnen te houden indien nodig.

Op de rug zitten drie zakken. Die zijn gewoon open, maar er zit nog een extra vak met rits op de borst. Groot genoeg voor je telefoon bijvoorbeeld en je kan er makkelijk bij. Zoals je op de foto’s kan zien is het niet een jack dat heel strak om je lichaam zit, maar juist wat ruimte biedt. “Semi-fitted”, noemt Bontrager dit. Veel bewegingsvrijheid dus en met een softshell hoef je niet bang te zijn dat het gaat wapperen. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om er een of meerdere laagjes eronder te dragen.

Het Circuit Softshell jack is verkrijgbaar in de maten XS t/m 3XL in de kleuren zwart, Cobra Blood en Visibility Yellow en kost dus € 99,99.