Gravel is inmiddels een volwaardige tak van de wielersport met fietsen, kleding, wedstrijden en evenementen. Ook de UCI is momenteel aan het bekijken hoe zij gravel kunnen toevoegen aan hun lijst met disciplines. Trek, het moederbedrijf van Bontrager, is een van de merken die het gravelen al vanaf het begin toejuicht en zij introduceren met de Bontrager GR2 hun gravelschoen.

Bontrager GR2
Een gravelschoen is gemaakt voor avontuur en met de GR2 kan je dan ook alle kanten op. De kunststof zool heeft een Tachyon rubber profiel, voor grip op alle soorten ondergrond. Het kunststof van de zool is een combinatie van nylon en composiet waardoor deze een beetje buigt, om er ook mee te kunnen lopen. Onder de schoen is er ruimte om de offroad SPD-schoenplaatjes te monteren.

Protectie
Het bovengedeelte van de schoen is verkrijgbaar in het Zwart of ‘Old Style Gold’. Dit lijkt wat mij betreft een beetje Okergeel, oogt chique en past perfect in het sfeertje van gravel. De schoenen gaan dicht met veters, die je achter het elastiekje kan steken. De schoen heeft een ruime pasvorm voor lange maar comfortabele avonturen. Zelf geven ze aan dat je er ook een cyclocross wedstrijd mee kan rijden. De hak en de neus van de schoen hebben een rubberen beschermlaag. Bij Bontrager noemen ze dit de GnarGuard rubbercoating, die de schoen beschermt tegen slijtage en stenen.

Unisex
De schoen is vanaf nu verkrijgbaar voor € 139,99. Zoals gezegd heb je de keuze uit twee kleuren, Zwart en Old Style Gold. De schoen is geschikt voor heren en dames en dat zie je ook terug in de maatvoering. De kleinste maat is 37 en de grootste maat is 48.

Meer info via Bontrager