Als je al een flinke tijd meedraait in het wielrennen kan het merk je misschien bekend voorkomen, maar ik had er nog nooit van gehoord: Boone Technologies. Niet zo heel gek, want 25 jaar geleden zijn ze gestopt met het maken van fietsonderdelen. Maar ze zijn weer terug en hebben met de Boone Cranx! een heel gave binnenkomer als je het mij vraagt.

Fietssieraden

In de jaren 90 maakten ze al bijzondere cranks met getordeerde crankarmen. Hiervan staat een mooi gekleurd voorbeeld op de Instagram pagina van Boone Technologies. Dit heeft overigens niet lang geduurd want in ’96 besloten ze het roer om te gooien en over te stappen naar titanium sieraden. Van trouwringen tot oorbellen en dat doen ze vandaag de dag nog steeds. De liefde voor de fiets hebben ze nooit verloren want ook in hun sieraden zie je dit terug. Oorbellen in de vorm van tandwielen, een helm of crankset en een ring met mini tandwielen erin verwerkt.
Toch kregen ze nog veel verzoeken om weer wat met fietsen te gaan doen, behalve deze sieraden. En dat resulteerde onder andere in de Boone Cranx!

Boone Cranx!

In tegenstelling tot de andere items van Boone Technologies wordt deze crankset CNC gefreesd uit één stuk aluminium. Door de ovale vorm van de crank armen valt de 175 mm lange crank direct op en volgens Boone heeft het ook nog een aerodynamisch voordeel. De glanzend gepolijste afwerking met kuiltjes maakt het geheel nog wat opvallender. Een crankarm weegt 245 gram en dat is een kleine 40 gram zwaarder dan een Shimano Ultegra crank arm zonder spider. De as die nodig is voor deze Cranx! wordt ook door Boone zelf geproduceerd en deze is geschikt voor een BB30 bottom bracket.

Het prijskaartje van een exclusieve Cranx! is $ 495,- en het lijkt erop dat deze dan ook alleen op bestelling worden gemaakt. Hiervoor rekenen ze minimaal 5 dagen, voordat je bestelling verstuurd zal worden. Zoals zo vaak hangt ook hier aan exclusiviteit een fors prijskaartje. Met de Cranx! stapt Boone dus opnieuw de wielerwereld binnen en langzaamaan gaan ze het assortiment uitbreiden. Op dit moment kan je er terecht voor titanium tandwielen, sprockets en dus de bijzondere aluminium Cranx!

Meer informatie kan je vinden op de website van Boone Technologies.

Tags: