Als je tijdens de Tour de France op zoek bent naar Peter Sagan en z’n ploegmaten zoek dan niet naar een zwart, maar witte outfit. Misschien was het je al opgevallen. Althans, als Sagan een keer niet in het groen fietst natuurlijk. Net als vorig jaar kiest de Duitse ploeg ervoor om het zwarte shirt tijdens de Tour te ruilen voor een witte.

Zomers wit

De grootste verandering is dat de zwarte basis kleur van het shirt is veranderd naar wit. Het nieuwe Tour de France shirt is een speciale zomer editie, gebaseerd op Sportfuls Bodyfit Team jersey. Een lekker licht shirt voor in de warme en zomerse temperaturen in Frankrijk. En nu ik dit typ, bedenk ik me dat de temperaturen in september ook in Frankrijk wel een stukje lager zullen zijn dan in de maand juli, wanneer normaal de Tour plaatsvindt.

De versie van Sagan met de regenboogstrepen

Behalve het wisselen van zwart naar wit, is het shirt bijna identiek. De oplettende kijker zal zien dat het sponsorlogo van ‘Ötztal’ is verplaatst naar de bovenarmen. De lichtgroene vegen over het shirt en de gekleurde mouwtjes zijn identiek en alle witte logo’s staan nu in het zwart afgebeeld. Dit geldt allemaal alleen voor het shirt want de broek blijft – gelukkig – zwart, zoals deze al was.

Het witte zomershirt is ook voor fans verkrijgbaar, als Race Jersey en als Bodyfit Team Jersey. Maar beide komen in gelimiteerde oplage op de markt dus je zult er snel bij moeten zijn! Je kan ze bestellen bij Passion For Cycling.