Misschien ken je het merk Deus van hun kleding die je zo nu en dan in de winkels ziet, maar de Italianen zijn ook goed in tweewielers, zowel mét als zonder motor.

Hun – motorische – caféracers zijn echt om van te watertanden, hier op de redactie gebeurt dat wel althans. Ze bouwen oude en nieuwe motoren om tot stoere en unieke kunstwerkjes. Met fietsen zonder motor weten ze ook raad. We lieten bijvoorbeeld al eerder hun stalen crosser zien, maar ze hebben ook al een tijdje een carbon racer in hun collectie. De moeite waard allemaal om eens doorheen te bladeren.

Voor het onderwerp van in dit artikel hebben ze zich laten inspireren door aangepaste Vespa’s die ze zagen tijdens Eroica. Gemaakt om een paar wielen, onderdelen en gereedschap mee te kunnen nemen om renners te kunnen ondersteunen. Klinkt mooi en dat vonden ze bij Deus ook. Daarom zijn ze zelf aan de slag gegaan. Een retro-stijl Peugeot Django scooter hebben ze ontdaan van de buitenkant om er vervolgens eigen aluminium plaatwerk voor te maken. Niet iets dat je even in je schuurtje doet dus, maar het resultaat mag er zijn. De mooie geborstelde look gaat goed samen met het blauw. Naast het ‘koetswerk’ hebben ze er ook een custom zadel voor gemaakt, een ander stuur op geplaatst en natuurlijk het reservewiel achterop gezet. Een reservefiets kan ook mee. En misschien was het je nog niet opgevallen, maar er zit ook een heuse roller op de achterkant van de scooter voor de brommertraining. Wij gaan alvast sparen!

Deus Customs

 

Tags: