Brother Cycles uit Engeland bestaat al weer 10 jaar. Ze begonnen met een track-frame. Op het frame zaten geen logo’s. Ze begonnen dan ook zonder een uitgestippeld plan. Ze wilden gewoon een frame maken en dat is uitgegroeid tot een fietsenmerk.

Ze vieren hun tienjarig bestaan met een special paintjob voor een aantal van hun fietsen. De Kepler Disc, de Allday en de Big Bro komen in een kleine oplage met de speciale kleuren. De Big Bro is echt om mee te mountainbiken.

De Kepler Disc is meer allround en kan gebruikt worden als tourer, gravelracer of commuter. Het frame en de voorvork zijn van staal, 4130 cromo. Op de Kepler kun je alles kwijt van spatborden, bagagedrager en meerdere bidonhouders.

Op de Allday passen ook spatborden en een bagagedrager. De Allday kun je het beste opbouwen als singlespeed stadsracer of commuter. De verschuifbare patten zorgen ervoor dat de ketting strak blijft staan. Remmen doe je met v-brakes of cantilever remmen.

Voor de paintjob komt er £ 50,- (± € 55,-) bovenop de normale prijs. Dus daar hoef je het niet voor te laten. Maar of de combi van goud-achtig en zwart iedereen zal aanspreken, dat betwijfel ik. Speciaal is het in ieder geval wel.

Meer info via Brother Cycles