De Oakley BXTR Metal is volgens Oakley een lifestyle bril, maar deze ziet er ook heel vet uit als je hem draagt tijdens een fietstochtje. Een echte eyecatcher van Oakley dus. 

Baxter Street als inspiratie

De bril is gemaakt als een eerbetoon aan de beroemde skatespot in Los Angeles, Baxter Street. Een straat in LA met een stijgingspercentage van maar liefst 33,3%. Het montuur is geïnspireerd op de Razor Blade bril van Oakley. Iets wat gelijk opvalt aan de bril is het metalen deel van de pootjes. Een eerbetoon aan de eerste sportbril van Oakley, die bestond uit een lens met pootjes van het metaal van zo’n kledinghanger die je bij de stomerij krijgt. 

Materiaal

Dit montuur is te krijgen in 2 verschillende kleuren: goud met zwart en transparant. In het gouden montuur zit de Oakley 24K Prizm lens (lichtdoorlaatbaarheid 11%). Het transparante montuur heeft de Prizm Violet Lens (lichtdoorlaatbaarheid 13%). De Prizm lens zorgt ervoor dat kleur en contrast verscherpt zodat je alles nog beter ziet.    

Voor de Oakley BXTR Metal betaal je € 185,-, voor zijn kleine broertje de Oakley BXTR zonder het metaal bij de pootjes betaal je € 160,-.

Meer info via Oakley

Tags: