In 2014 kwam Canyon met zijn eerste baanfiets, de Canyon V-Drome. Een behoorlijke tijd geleden al dus, en momenteel is er geen baanfiets verkrijgbaar van dit merk. Maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen.

Het nieuwste idee is de Canyon V-Rad. Een prototype baanfiets waarbij er rekening is gehouden met de geometrie zodat deze fiets voor op de weg bedoeld is, of om er zelfs criteriums mee te rijden. De voorganger, de V-Drome was namelijk zo ontworpen dat hij het best gereden kan worden op de baan. Het Canyon RAD PACK team heeft het geluk dat zij het prototype van deze fiets de komende tijd mogen testrijden. Dit team hangt aan Rad Race, een organisatie die jaarlijks meerdere fixed-gear wedstrijden organiseert. Het team zal de frames gaan uittesten in wedstrijden van Rad Race zelf, en fixed criteriums zoals Red Hook Crit.

“Erlkönig” is de naam van dit eerste prototype waar dit team op zal rijden. Hij is voorzien van een custom paint in team kleuren, en op de bottombracket zit een spin verborgen. In samenwerking met DT Swiss en Selle San Marco zijn er bijpassende wielen en een zadel voor de fiets gemaakt. De wielen zijn custom DT Swiss RC 55 Track wielen, het zadel een Selle San Marco Concor. Net als z’n voorganger heeft ook de V-Rad een aerodynamische look, wat vooral komt door de zadelpen en de platte buizen van het frame.

Of de V-Rad ook werkelijk op de markt komt, is afhankelijk van hoeveel fietsers er geïnteresseerd zijn in dit nieuwe model. Momenteel staat er een formulier op de website van Rad Race waar je je interesse kan laten blijken, en ook feedback kan geven over wat jij graag in de fiets zou willen terugzien.