Een mooie afsluiter van het crossseizoen was de training voor liefhebbers van Canyon. Mocht je het niet weten, Gerben de Knegt is de bondscoach veldrijden en mountainbike maar heeft in zijn tijd zelf ook een aardig potje meegefietst op de betreffende disciplines.

Hij geeft tijdens het seizoen elke woensdagmiddag crosstraining in Alphen aan “renners en rensters die zich toeleggen op het veldrijden en wedstrijden rijden”, zoals op de website van de KNWU staat te lezen. Helaas dus niet voor de huis, tuin en keuken renners en daarom was het wel erg leuk om eens zo’n training bij te wonen die Canyon had geregeld voor de liefhebbers.

Het werkt eigenlijk heel eenvoudig, Gerben doet een oefening voor en dan is het de beurt aan de groep. Wat zijn dat dan voor oefeningen? Van alles, van op je fiets springen tot rennen met je fiets en er dan een rondje omheen rennen. Allemaal om een te worden met de fiets. Ook wordt er met balken geoefend en door mul zand gecrosst. Lang erover schrijven heeft niet zo veel zin, foto’s kijken is veel leuker: