Tijdens de GP Le Samyn afgelopen dinsdag brak het stuur van de Canyon Aeroad van Mathieu van der Poel. Als je de koers hebt gezien zie je dat in de slotkilometers de rechterkant van het stuur los aan z’n fiets bungelt. Gelukkig is VDP niet gevallen en heeft hij andere renners nog weten te verbazen hoe hij over de kasseien dokkerde met ‘een half stuur’.

CP0015 en CP 0018 cockpits

Afgelopen jaar testte Hendrik de nieuwe Canyon Aeroad en een opvallend onderdeel is de cockpit. Voor de nieuwe Aeroad heeft Canyon de CP0015 en CP0018 cockpits met vleugels ontwikkeld. Van der Poel en zijn teamgenoten rijden met het CP0018 stuur. Het stuur is afgebroken in de stuurbocht en Canyon gaat onderzoeken wat de oorzaak hiervan is.

Bijzonder aan de CP0018 sturen is dat ze demontabel zijn, zoals ook te zien in detail in de review. Dit lijkt in eerste instantie echter niet meteen iets met de breuk te maken te hebben omdat dat op een andere plek van het stuur was. Op onderstaande foto laten de twee zilverkleurige boutjes zien waar de zogeheten vleugels losgemaakt kunnen worden.

Om ongelukken te voorkomen vraagt Canyon in een officieel statement om de Canyon Aeroad met een CP0015 of CP0018 cockpit voorlopig niet te gebruiken! Dit in ieder geval totdat ze weten wat de oorzaak is geweest van de breuk. Het gaat specifiek om de CF SLX en CFR modellen van de Aeroad. Heb jij dus een nieuwe Canyon Aeroad CF SLX of een Canyon Aeroad CFR dan vraagt Canyon om deze voorlopig even te laten staan. Ben je de eigenaar van een Aeroad CF SL heb je in dit geval geluk want daar zit een ander stuur op. Dus voor de pechvogels is het even wachten op nieuw bericht van Canyon.

Canyon maakte ook bekend dat alle pro-teams per direct overstappen naar het vorige model van de Aeroad. Ondertussen zijn ze bij Canyon druk doende om alle Aeroad modellen te voorzien van sturen die kwalitatief goed en veilig zijn zodat iedereen weer veilig de weg op kan.

Tags: