Soms kom je van die producten tegen die je gewoon moet hebben. Zoals deze Cerevellum fietscomputer met ingebouwde achteruitrijcamera.

Lekker fietsen in een waaier en toch niet elke keer om hoeven te kijken of er een auto aan komt. De fietscomputer bestaat uit:

  • 3,5″ scherm
  • gps antenne
  • standaard metingen als snelheid gem. snelheid etc.
  • led achterlicht geintegreerd
  • hartslag meting

De camera die op het scherm laat zien wat er acht je gebeurd bevestig je eenvoudig aan je zadelpen. Doordat er ook een achterlicht in is weggewerkt, kan je oude achterlicht weg. Het formaat komt ongeveer overeen met de Garmin Edge 800, alleen is de positie horizontaal.

Extra leuk detail is dat de camera in een loop van 30 seconden altijd alles opneemt. Als je dan wordt aangereden en opeens op het asfalt ligt, dan kan je de beelden terugkijken op je scherm.  De snelheidsmeter ziet namelijk dat je opeens stilstaat en zal de laatste 30 seconden opnames bewaren. Het klinkt zo mooi dat je het bijna zou willen uitproberen (bijna…)

De prijs is € 499,- en zou in het voorjaar 2011 geleverd kunnen worden. Is het dus bijna zover, blijkt het allemaal niet door te gaan wegens te weinig aanmeldingen. 🙁 Dan maar weer omkijken.

UPDATE: Zojuist de bevestiging ontvangen van Cerevellum dat de productie WEL doorgaat: “…but it is DEFINITELY going into production in about 5 months.  We’ll be releasing the first model worldwide at Eurobike 2011 but units will be available before that.

En zo had het jaar 2011 kunnen beginnen: