Ook al loopt de zomer zo langzamerhand ten einde, Cervélo heeft toch nog een zonnig nieuwtje voor ons. Het merk komt namelijk met een Tropic Sunset uitvoering van de Cervélo Soloist, met tropische kleuren op het frame. Het moet natuurlijk je smaak zijn, maar opvallen doe je zeker.

Perzik en paars

De oranje framekleur heeft iets weg van perzik, en de decals zijn paars. Het gehele frame heeft dezelfde kleur en samen met de in het oog springende decals is het een vrolijk geheel. Het frame heeft een matte afwerking en de Tropic Sunset uitvoering is afgemonteerd met Sram Force eTap AXS. Verder zien we Reserve wielen, Vittoria banden, een Selle Italia zadel en componenten als de stuurpen en cockpit zijn van Cervélo zelf.

Naast het frame zijn er ook nog andere aanpassingen gemaakt aan deze special edition. Zo zijn de decals op de Reserve wielen aangepast. De decals op de matzwarte velgen zijn namelijk voorzien van dezelfde kleuren als het frame, en dat zorgt voor een net geheel. Ook de cockpit is anders, want die is geleend van het R5 model. Normaliter lopen de kabels van de Soloist onder de stuurpen het frame in, maar bij deze special edition zijn de kabels dus volledig geïntegreerd.

Het model Soloist zit volgens Cervélo tussen de aerodynamische S5 en de lichtgewicht R5 in qua performance. Cervélo omschrijft ‘m als het perfecte model als je op zoekt bent naar één racer waar je alle kanten mee op kan. De standaard uitvoering van de Soloist met Sram Force eTap AXS kost € 7.199,-, en ik vermoed dat deze limited edition iets hoger geprijsd zal zijn.

Meer info via Cervélo.