Het Australische fietsenmerk Baum, je hebt het vast weleens voorbij zien komen. Een high-end fietsenmerk dat gave titanium racers maakt met vaak nog gavere kleurenschema’s. Nu ook weer met een eenvoudig maar chique design op het model Orbis, met titanium als basis en rosé goud als tegenhanger.

Titanium basis met roségoud

De titanium buizen op deze Orbis zijn klassiek vormgegeven, en wat mij vooral opvalt: niet gespoten. Gelukkig zijn de details op de fiets wel in kleur, en juist die combi van zwart, titanium en een roségoude kleur maakt het tot een chic geheel. Die roségoude kleur komt terug achter de logo’s op de onderbuis en zitbuis, maar ook op de zadelpen en voorvork. Best aanwezig dus, maar de kleur gaat zo goed samen met het titanium frame dat het prachtig staat.

Mix van moderne en klassieke details

Dat Baum in het hogere segment zit blijkt ook wel uit de gebruikte componenten op deze Orbis, zoals de Shimano Dura Ace C35 wielen en Dura Ace R9200 Di2 groepset. Verder zien we een balhoofd van Cane Creek en buitenbanden van Continental. Wat ik dan wel mooi vind zijn de klassieke bidonhouders, die echt passen bij de klassieke looks van deze Baum. Ook het schildje op de voorkant van het balhoofd is daar een mooi voorbeeld van.

Baum werkt niet met vaste prijzen, maar we weten wel dat frames beginnen bij zo’n € 7.500,- en complete fietsen bij ruim € 10.000,-. Precieze prijzen hangen af van de afmontage, de paintjob en of je een custom of standaard geometrie wilt.

Meer info via Baum.