Als avontuurlijke fietser kan je vanaf nu ook terecht bij het Italiaanse Cinelli. Het merk dat onder andere bekend is van (wat mij betreft) een van de mooiste fixed gear racers. De Cinelli Zydeco was tot op heden het cyclocross model maar met een aantal aanpassingen bij de nieuwste versie is het nu een gravel/tour fiets voor mannen en vrouwen die graag het avontuur op de fiets opzoeken.

Met dit model is het niet meer alleen het bos, maar ook de gravelpaden waar je je op kan uitleven. Van een afstand zie je duidelijk dat het om een Cinelli gaat. De opvallende caleido kleuren die subtiel zijn verwerkt in het overwegend zwart met zilvergrijze frame, zoals we dit van Cinelli gewend zijn. Het is een aluminium frame met een carbon voorvork waar banden tot een maximale breedte van 42 mm in gemonteerd kunnen worden. De geometrie komt voor het grootste deel overeen met een wegfiets. De Zydeco heeft wel een lager bottom bracket en een luie (grotere) balhoofdhoek. Door het lage bracket en de luie balhoofdhoek wordt de fiets wat minder agressief qua stuurgedrag. Ondanks dat zal hij nog altijd een stuk agressiever rijden dan de meeste andere gravelracers, omdat de rest van de geometrie van deze fiets gelijk is aan die van een wegfiets.

De fiets is afgemonteerd met een mix van verschillende merken. Zo gaat het schakelen via de Shimano 2×10 Tiagra groep. Deze Shimano Tiagra shifters bedienen de TRP Spyre mechanische schijfremmen. De crank komt van FSA en is heeft compact bladen (50×34). De wielen bestaan uit een set Alex ATD 490 velgen die zijn opgebouwd rondom een Shimano Deore disc naaf. De velgen zijn voorzien van passende Cinelli stickers om het plaatje compleet te maken. Een set Kenda Flintridge 40mm banden maakt de fiets af.

Het frame heeft de mogelijkheid om er bagagedragers en spatborden op te monteren. Mede hierdoor is het ook een fiets die makkelijk te gebruiken is als commuter- of trekkingfiets.

De Cinelli Zydeco kost € 1699,-
  

Meer info via Cinelli