Er wordt wonderbaarlijk weinig informatie over gedeeld, maar Colnago liet onlangs hun nieuwe gravelracers zien. Meerdere dus inderdaad. De G3-X met een ‘menselijke motor’, en de eGRV met een elektrische motor.

Colnago G3-X

De GX-3 is helemaal nieuw en is Colnago’s antwoord op de graveltrend. Ze hadden al de Prestige, maar dat was meer een direct afgeleide van hun crosser. Zo op het eerste gezicht zou je de GX-3 niet direct als een gravelracer herkennen. Hij heeft ook veel weg van Colnago’s V3 racer.

Colnago G3-X

De G3-X heeft toch een aantal typische kenmerken voor gravel. Dit zijn bijvoorbeeld de stevig ogende chainstay beschermer en een rubberen beschermkap bij het bottom-bracket. Deze beschermkap is verwijderbaar en biedt daardoor ruimte voor het monteren van een extra bidonhouder of toolbox.

Colnago G3-X

Op de foto zien we de fiets met 700x40c Pirelli gravelbanden, maar de fiets moet tot 42 mm breed aankunnen. Uiteraard heeft de fiets steekassen en wordt hij uitgerust met 160 mm remschijven. De fiets zal begin 2020 beschikbaar zijn, maar prijzen zijn er momenteel nog niet bekend.

Colnago G3-X

eGRV, elektrisch gravelen
Over de eGRV is zowaar nog minder bekend op moment van schrijven. Er zijn wel een aantal foto’s beschikbaar waarop het lijkt dat hij voorzien is van een Mahle motor met aandrijving in de achteras. De bediening wordt geregeld op de bovenbuis.

Colnago eGRV
Colnago eGRV
Colnago eGRV
Colnago eGRVx

Via Colnago