Of een spierwitte gravelbike een goed idee is, dat laten we aan jou. Maar dat het er goed uit ziet, daar kunnen we het wel over eens worden, denk ik. Het Zwitserse fietsenmerk ARC8 heeft met de Eero een gravelbike in het assortiment die je custom kunt laten opbouwen, en daar hebben we hier een mooi voorbeeld van te pakken.

De ARC8 Eero heeft een ruimte voor banden van maximaal 50 mm breed en is voorzien van mounts voor spatborden en tassen. De staande achtervork is vrij laag bevestigt op de zitbuis voor extra comfort, en het stuur is normaal gesproken voorzien van 12 graden flare. In dit geval heeft de nieuwe eigenaar van deze custom uitvoering gekozen voor een cockpit van Zipp met stuurbeugels zonder flare. In maat M weegt een ongespoten frame 990 gram en je hebt de keuze uit de maten S, M, L en XL.

Spierwit frame met kleurrijke decals

Het frame is spierwit en het zijn vooral de decals die opvallen. Die hebben namelijk een kleurrijke structuur met een soort wolken, en we zien elke kleur van de regenboog voorbij komen. Ook de bovenkant van de bovenbuis is gekleurd, net als de binnenkant van de voor- en achtervork. En kenmerkend voor Sram is natuurlijk de olie-kleurige ketting, die in dit geval goed matcht met de rest van het design.

Bruine details

Naast de kleur wit en de opvallende decals is er nog een kleur die in het oog springt, en dat is bruin. Het zadel is bruin, net als het stuurlint en de zijkant van de banden. De bidonhouders hebben een bijpassende bronskleur, ook weer zo’n detail waar goed over na is gedacht. Deze kleuren gaat goed samen met het wit en het geeft deze gravelbike net dat beetje extra qua uitstraling. Zwitsers oog voor detail?

Deze Eero is afgemonteerd met de 1×12-speed Sram Force XPLR groepset, met een 40-tands voorblad voorzien van een Quarq powermeter. In deze uitvoering kost de ARC8 Eero gravelbike € 7.990,-. Naast de genoemde groepset zien we ook nog een Wolftooth kettinggeleider, Selle Italia zadel, CeramicSpeed bottom bracket, Zipp XPLR cockpit, Scope R4 wielen en Schwalbe G-One RS banden.

Meer info via ARC8 en ARC8 dealer Gravelhood.