Je kan je de beelden vast nog wel herinneren. Glibberend en glijdend over de keien en kiezels in de afdaling bouwt Mohorič aan zijn voorsprong. Hij ging een paar km voor de finish zelfs nog onderuit. Maar de ruime voorsprong zorgde voor de wereldtitel tijdens het WK gravel 2023 rond Veneto, Italië. Hij reedt met de Merida Silex die voor dit terrein de goede keus bleek.

Nu is er een speciale versie gemaakt met een paintjob voor Mohorič. Het is nog best lastig om een mooi ontwerp te maken met de regenboog kleuren. En ik denk dat dit wel een geslaagd ontwerp is. Onderaan het frame wordt er een soort marmerdesign gebruikt. Maar alles is heel subtiel gedaan want als je de Merida van de zijkant ziet, zie je niet eens dat het om een WK design gaat. Eigenlijk hou ik daar dus wel van. Maar de regenboogkleur komt zeker wel terug. Aan de binnenkant van de voorvork, achterop de zitbuis en op de bovenbuis. En verder zie je nog kleine details die aangeven dat het om de WK overwinning van Mohorič gaat.

En als je denkt, wat heeft die uil met gereedschap nou met Mohorič te maken? Ze symboliseren leergierigheid, wijsheid en wetenschap welke Mohorič nauw aan het hart liggen, zoals dat zo mooi heet. Maar ook de opvoeding op een eenvoudige boerderij zie je terug in het gereedschap. En dan nog de wandelstok, die had ik trouwens er niet uitgehaald, verwijst weer naar z’n liefde voor fashion en stijl. Hier de rest van de foto’s, erg gave fiets!

Meer info via Merida

photo credit: © MERIDA BIKES