Één fietsbril, die je altijd op kan. Dat is de achterliggende gedachte van de nieuwe Cutline van Rudy Project. Het montuur is op vier verschillende manieren aan te passen en de ImpactX lens kleurt mee met de weersomstandigheden.

De Pacific Blue lens met alle bumpers

Makkelijk aan te passen

Het montuur van de Cutline heeft vier verschillende looks. De basis is natuurlijk de lens, waar je de twee pootjes aan klikt. Dit klik systeem maakt trouwens ook dat het wisselen van een lens heel makkelijk gaat. Aan de binnenkant zit aan beide zijden een knopje, waarmee je de pootjes losklikt van de lens. De neusvleugel en uiteinden van de pootjes hebben een rubbercoating en zijn te buigen. Hiermee pas je de bril zo aan dat hij comfortabel op je neus en oren zit. Dat is eventjes proberen en passen en meten, maar dan zit hij ook echt goed. Aan de bovenkant en onderkant van de lens kan je een bumper toevoegen. Of je plaatst alleen boven of onder een bumper, of misschien wel helemaal niet. En als je niet kan kiezen, kan je natuurlijk ook elke keer een andere samenstelling pakken.

Simpel en handig, losklikken met één druk op het knopje.

Vier in één montuur

Deze verschillende opties van het montuur zijn er niet alleen voor de looks, maar hebben ook een functie. De ‘bumpers’ die je op de lens klikt, zorgen voor extra bescherming. De lens zelf heeft al afgeronde randen, maar met bumpers heb je nog een beetje extra bescherming. De lens zelf heeft al verschillende openingen, om te voorkomen dat de bril beslaat. Door het toevoegen van de bumpers krijg je er extra openingen bij, waardoor je een extra luchtstroom krijgt. Op de foto met helm, heb ik de bril op met alle bumpers. Op de foto hieronder heb ik de bumpers eraf gehaald.

De Cutline zonder ‘bumpers’

ImpactX of RP Optics lens

De bril is verkrijgbaar in acht verschillende kleuren. Vijf brillen hebben een RP Optics lens en de andere drie hebben de eerder genoemde ImpactX lens. Als je kiest voor een ImpactX lens, betaal je € 249,- en heb je een bril met meekleurende glazen. De lens is onbreekbaar en daar geven ze levenslange garantie op. Dit geldt overigens ook voor het montuur want je kan de bril zo goed als dubbel vouwen en hij ‘veert’ gewoon weer terug in de oorspronkelijke vorm.

Flexibel!

In de blauwe bril zit een ‘Multilaser Ice’ lens en in de koperkleurige bril zit een ‘Smoke’ lens. Beide zijn dit RP Optics lenzen en ze kijken erg prettig. Het zicht is scherp en het lijkt of alles net wat meer kleur krijgt. Opvallend vind ik, dat ik geen verschil kan merken tussen het zicht met beide lenzen, terwijl ze heel andere kleuren hebben. De buitenkant is anders, maar het lijkt qua zicht geen verschil te maken. Qua looks vind ik de Ice lens wel wat gaver staan. De brillen met een RP Optics lens kosten € 159,- en daar zijn vijf verschillende kleuren van. Afhankelijk van de kleur van het montuur dat je kiest, krijg je daar ook een lens bij. Wil je toch een andere kleur, of een extra transparante lens kan je deze er bij bestellen.

meer info via Rudy Project

De bril met alleen de bumper aan de bovenkant
De Bronze/Black Cutline
Met de RP Optics Smoke lens
De bril met de Multilaser Ice lens
Tags: