Zoals gepland vandaag een buitentraining op een van de MTB rondes bij het Twiske (bij Zaandam).

Ik had er zin in omdat het weer vanochtend super was. Maar toen ik vanmiddag met de fiets achterin opweg ging begon het toch te regenen. Lekker dan!!! (zie foto).

Met de crossfiets, nog helemaal glimmend, voorzichtig het begin van het parcours over. De regen was langzaam overgegaan in sneeuw. Buiten mij was er nog 1 meneer op de mountainbike op het parcours. Later bleek wel waarom. Wat een modder zeg! En nu alles nat en drassig is, valt het op dat het veel meer glibberen en glijden is. (oh, en het valt ook op dat de remmen tijdens de afdaling het best moeilijk hebben waardoor je onderaan toch harder door de bocht vliegt dan je zou willen (en ja u leest het goed… dóór de bocht! Deze keer niet úít de bocht).

De helft van het parcours was eigenlijk te drassig om lekker te kunnen fietsen. Er lag ook zoveel water! Bij het volgas oversteken van een drassige weide met spoorvorming kreeg ik een dejavu gevoel naar het mulle-zand-strand. Allen deze keer bleef ik wel op de fiets.

Ondanks het natte weer voel je je toch weer een kind als je vol gas door de modder mag fietsen. Yeajjj!!!! De crossfiets vond het een minder geslaagde rit 😉 (zie foto)

 

Oh en voor diegene die zo meeleven met de “kratzen” op mijn been… Ze zijn niet meer te zien door de blauwe vlek die ervoor in de plaats is gekomen… grrr. Vanzelf zonder dat ik vandaag gevallen ben of zo. En ja, iets lager zit nog een blauwe plek en ja… op mijn rechterbeen onder de knie ook! (zie foto)

Dus mijn regen, sneeuw- en hageltraining heb ik dus bij deze gehad. Volgende keer weer gewoon zonnig en droog weer a.u.b.!