Het wielerseizoen 2020 is gestart! Op 16 januari opende Chloe Hosking het seizoen door de eerste etappe in de Tour Down Under te winnen. Voor de mannen start de Tour Down Under op 21 januari.

Voorafgaand aan de etappekoers rijden de heren het Schwalbe Classic Criterium. Tijdens deze race zullen een aantal renners van Bora-Hansgrohe en Deceuninck QuickStep te zien zijn op de aluminium Specialized Allez Sprint disc. Het frame van deze fiets is onderdeel van de Down Under collectie van 2020. Naast een frame bestaat de collectie ook uit een paar S-Works 7 schoenen, een Prevail en Evade helm, sokken en een koersklak. Items waar de dames van het Specialized Women’s Racing al in zijn gespot tijdens de eerste etappe.

Down Under collectie 2020
Net als de Down Under collectie van 2019 bestaat hij ook dit jaar weer uit mooie opvallende kleuren. In dit geval gaat het om een kleurverloop van blauw naar groen en geel. Inspiratie voor deze kleuren komt van de veren van het Australische vogeltje, de Budgie (een soort parkiet). Specialized gebruikt deze collectie om extra aandacht te vragen voor het extreme natuurgeweld van de bosbranden waar Australië momenteel mee te kampen heeft. Ze doneren daarbij voor de hulpverlening in Australië $100,000 USD

Specialized Allez Sprint Disc
In tegenstelling tot de andere items, heeft het frame een andere kleurstelling. In de basis lijkt het frame zilvergrijs van kleur. Op de voorvork en de zitbuis zijn er aan de achterkant subtiele kleine driehoekjes te zien. Bij het bracket en het balhoofd is het frame geel/groen. De gebruikte kleuren zijn heel licht en geven het frame een hele subtiele samenstelling qua kleur. Geen knallende harde kleuren. Het is lastig te omschrijven, maar de foto zegt genoeg lijkt me.

Heldere kleuren
Het ontwerp van de koersklak valt het meest op. Naast het kleurverloop heeft deze ook echt de looks van een vogel. De klep als snavel en twee ogen afgebeeld op de zijkant. Grappig, en toch stijlvol. De Prevail en Evade helm hebben hetzelfde kleurverloop. Aan de voorkant begint het met geel, dat al snel verloopt via groen naar blauw. De kleuren zijn mooi helder en geven een frisse look aan de items.

Maar het mooist vind ik toch wel de schoenen. Als je me van te voren had gevraagd of ik een wielrenschoen in de kleuren blauw/geel zou willen, zou ik niet direct enthousiast zijn. Maar nu ik deze S-Works 7 schoenen zie, ben ik verkocht. Maar smaken verschillen dus kom maar met de commentaren. 😊

Via Specialized en BORA hansgrohe