Het is niet de eerste keer dat Baum en Rapha samenwerken. Het zal denk ik ook niet de laatste keer zijn, want het resultaat is ook nu weer een hele gave racefiets. Ook omdat ze samen met Shimano de fiets hebben opgebouwd met de nieuwe Shimano Dura Ace R9200 groepset.

Limited Edition houdt in dit geval in dat er 75 ‘ReadyMade’ frames zijn en 25 ‘TailorMade’. Er zijn dus 75 frames beschikbaar die zijn gemaakt op basis van hun eigen geometrie tabel en er komen 25 frames beschikbaar die op maat van de klant worden gemaakt. Het is een samenwerking met de RCC (Rapha Cycling Club) en dat houdt in dat je daar dus wel lid van moet zijn om een frame te kunnen bestellen.

Titanium Baum Orbis met Rapha decals

Het frame van Baum is de titanium Orbis waar je naam en RCC membership nummer op komen te staan. Je kan kiezen uit een mat of glanzende laklaag over het grijs-blauwe frame. Naast je naam en RRC membership nummer zijn ook de RCC logo’s in het design verwerkt. Wil je de fiets nog meer naar eigen wens maken dan kan je kiezen voor een TailorMade frame. Dan heb je ook een custom maatvoering en eventuele specifieke rij eigenschappen. Daarbij kan je bijvoorbeeld denken aan een langere achterbrug voor extra comfort, of een hogere balhoofdbuis voor een endurance frame. De TailorMade frames hebben naast een custom geometrie ook wat upgrades als het gaat om de onderdelen. Zo wordt de racefiets opgebouwd met een Partington wielset en een Busyman zadel en stuurlint.

The full package en het prijskaartje

Om het pakket compleet te maken zal je bij het bestellen van een fiets ook een accessoire pakket van Silca krijgen. Daarbij moet je denken aan items als een zadeltas, titanium bidonhouders en een Superpista Hiro pomp in dezelfde kleuren als het frame. De lijst met producten die je erbij krijgt bij de TailorMade fiets is zelfs nog iets langer. Bij Baum en Rapha weet je dat je merken hebt die in het hoogste segment van de fietsindustrie zitten en ook de nieuwe Dura-Ace groepset van Shimano is de topper uit het assortiment. Dus het prijskaartje liegt er dan ook niet om. Een ReadyMade Baum X Rapha RCC is te bestellen (mits dus RCC member) vanaf € 12.580,-. Wil je de fiets nog verder customizen door een TailorMade uitvoering aan te schaffen, dan begint het prijskaartje bij een bedrag van € 16.670,-.

Forse prijzen maar wel een prachtige fiets, als je het mij vraagt! Alle informatie en specificaties kan je vinden op de website van Baum.

De TailorMade versie van de Baum X Rapha RCC Limited Orbis met Partington wielen
De Partington wielen in detail
De matte versie met op de foto nog de ‘oude’ Shimano Dura-Ace groep, maar met deSuperpista Hiro pomp

Comments are closed.