Er zijn een paar verschuivingen geweest bij de WorldTour ploegen als het gaat om materiaal en wij vinden het natuurlijk leuk om te zien wat daar allemaal uit voortkomt. BMC stopt als ploeg, maar gaat door als materiaalsponsor naar Dimension Data en dit wordt hun nieuwe fiets!

Enve heeft een aantal foto’s geplaatst van de fiets op hun site. Het gaat om de BMC Team Machine SLR01 Disc. Je zou bijna kunnen stellen dat de fietsen van de oude BMC ploeg zo overgenomen zijn, maar er is toch echt een belangrijk verschil, met name voor Dimension Data: schijfremmen. Niet dat die helemaal niet in beeld waren bij die ploeg, maar bij Dimension Data hebben we die nog niet eerder gezien.

De Cervélo’s van Dimension Data hadden altijd wel een redelijke opvallend kleurtje, maar vooralsnog lijkt dat bij de BMC’s met letterlijk muisgrijs niet zo te zijn. Desalniettemin een mooie fiets!

De afgebeelde fiets is overigens van Boasson Hagen. Niet race-klaar, getuige de Vittoria Rubino Pro banden die ze voor de trainingen inzetten. Volgens Enve gaat het om de tubeless uitvoering, maar de foto’s lijken toch de non-tubeless uitvoering te laten zien.

Die Rubino’s liggen op een set Enve 3.4 Disc velgen. Tot zover niet heel veel nieuws onder de zon, maar als we de foto’s goed bekijken vallen de flenzen van de naven op. Die zijn vrij kenmerkend en lijken sterk op Enve’s Road Carbon naven. Niet meer de Chris King naven (die mooie groene) waar Dimension Data afgelopen nog op reed. Zo’n setje Enve naven gaat toch voor niet minder dan zo’n 1000 euro over de toonbank. Ze kregen onlangs ook weer update, maar daarbij zagen we toch echt geen schijfremmen. Dat is dus nog iets dat we waarschijnlijk nog kunnen verwachten ergens komend jaar (kan je alvast gaan sparen).

Verder zijn er voor zover we kunnen beoordelen niet heel veel verrassingen te zien. Een Shimano Dura-Ace R9170 groep, maar met Rotor 2inPower cranks en met geïntegreerde vermogensmeter met Rotor kettingbladen en te zien aan de kleur een KMC X11EL ketting. Het zadel is van Selle Italia, de bidonhouders van Tacx.

Via Enve