Pat Smage is niet heel bekend aan deze kant van de oceaan, maar dat hij de nodige skills heeft wordt na het zien van deze video wel duidelijk! Wat al niet mogelijk is met een gravelbike…

De gravelbike laat zich niet zo makkelijk in een hokje plaatsen. Want wat is “gravel” nou eigenlijk precies? Je kan ermee over asfalt, zand- en schelpenpaden en zelfs de betere singletracks. Daar zit niet altijd veel gravel tussen. En dan kan je er ook nog prima mee op vakantie. Veel hokjes dus en Pat Smage doet er nog hokje bij. Hij is 9-voudig Amerikaanse kampioen trialrijden. Op een motor weliswaar, maar het begon voor hem allemaal op een fiets en wel op de boerderij van zijn grootouders.

Omdat zijn opa in 2017 en zijn oma afgelopen jaar is komen te overlijden, wilde hij als een soort eerbetoon de boerderij laten zien. Dit is de plek waar hij in zijn jeugd zijn gang kon gaan op de fiets en de eerste stappen naar het trialrijden maakte. Een hele mooie plek als we het zo zien. De boerderij zelf, maar ook het gebied eromheen. En dat allemaal ‘gewoon’ op een gravelbike, een Ibis Hakka MX om precies te zijn.