Het lijkt nog ver weg, maar over een maandje of twee is het alweer tijd voor de cross! Wat dat betreft is de timing van Canyon top, want de nieuwe 2022 modellen van hun inmiddels beroemde Inflite zijn vanaf nu te koop. Nieuwe kleuren en vernieuwde uitvoeringen als het om de afmontage gaat.

De Inflite CF of de CF SLX?!

Vandaag presenteert Canyon drie uitvoeringen van de Inflite. Het topmodel is de Canyon CF SLX 9 in het mintgroen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Deze kost € 4299,-. Daarvoor heb je wel een high-end crosser, met het frame waar de nodige wereldkampioenen op rondrijden. Deze CF SLX 9 komt met Sram Force eTap AXS groep inclusief powermeter. Daarnaast een geintegreerde Canyon H31 cockpit en full carbon Reynolds wielen met 41 mm hoge velgen. Hier vind je trouwens onze review van de Inflite CF SLX 9 van dit jaar.

Canyon Inflite CF SLX 9

Één stapje daaronder zit de Inflite CF SL 8. Het frame kent een andere carbon lay-up waardoor het zo’n 120 gram zwaarder is. De prijs die je daarvoor betaald is dan ook een stukje minder met € 3499,-. Deze heeft los van de prijs ook mijn voorkeur, maar dat komt puur door de gave kleuren. Ik vind het oranje met donkerblauw echt gaaf! Het is ook nog eens fiets die scherp geprijsd is met een Sram Rival eTap AXS groepset inclusief powermeter. De Canyon H31 cockpit is hetzelfde als die op de CF SLX 9. Dat geldt ook voor de wielen al hebben deze in dit geval de witte decals.

Canyon Inflite CF SL 8

Als laatste is er de CF SL 6 voor een prijs van € 1999,-. Deze heeft hetzelfde frame als de eerder genoemde CF SL 8 maar komt met een Shimano GRX groepset. Mechanisch schakelen met hydraulische remmen. De wielen zijn een set aluminium van DT Swiss. Net als de twee bovenstaande modellen heeft ook deze een set Schwalbe X-one banden met lichtbruine zijkanten. De Inflite CF SL 6 en alle informatie over de crossers kan je vinden op de website van Canyon.

Canyon Inflite CF SL 6
Canyon Inflite CF SL 8

Comments are closed.