Het is niet de eerste keer dat we schrijven over een Limited Edition van de Cervélo P5x en ik kan ook niet beloven dat het de laatste keer is. Het is van zichzelf al een bijzondere verschijning, en ik kan me goed voorstellen dat dat een van de redenen is om juist daarom deze fiets te gebruiken.

Tijdens de International Motor Show in Genève werd de Cervélo P5x Lamborghini Limited Edition onthult. Cervélo en Lamborghini hebben meer met elkaar gemeen dan enkel deze P5x. Beiden zijn het merken die in het topsegment van hun eigen markt werken en daarbij veel tijd en geld steken in ‘research & development’. Ook werken ze al samen in het kader van het Youngster Program, waarbij jonge coureurs worden klaargestoomd voor het echte werk. Om aan de conditie te werken trainen deze youngsters op de fietsen van Cervélo.

Dan naar de P5x van Lamborghini. In totaal zijn er 25 van gemaakt en elke fiets heeft een nummer op het frame staan. Dit nummer vind je op de achterkant van het frame, daar waar de zadelpen het frame in gaat. Op dezelfde hoogte, maar dan aan de zijkant, staat het Automobili Lamborghini logo. Dit logo is ook terug te vinden op het ligstuur en staat op het balhoofd van het frame. Op het balhoofd en de voorvork staat eveneens het Cervélo logo.  Het frame heeft een zwart met gele kleurstelling en is voorzien van het Y-patroon dat afkomstig is uit het design-lab van Lamborghini: het Centro Stile. Het Y-patroon is onder de Lamborghini kenners ongetwijfeld bekend, maar voor mij was het even zoeken waar dit vandaan kwam. Kijkend naar de verlichting van bijvoorbeeld de Lamborghini Urus, zie je deze (gekantelde) Y-vorm duidelijk terug in de voor en achterlampen.

De Cervelo P5x Lamborghini uitvoering staat op een set Enve SES 7.8 Disc wielen, met bijpassende decals. In tegenstelling tot eerdere P5x fietsen die op het blog zijn verschenen, is deze uitvoering afgemonteerd met Shimano Dura Ace Di2 met Hydraulische remmen.

Dan wordt je toch nieuwsgierig naar prijs nietwaar? Wij in ieder geval wel. Een Cervélo P5x is standaard al niet goedkoop en een Lamborghini al helemaal niet. Deze speciale uitvoering van de P5x kost dan ook € 20.000,-! En mocht dat toch geen belemmering voor je zijn, dan moet je opschieten want ze zijn al bijna allemaal verkocht.

via Cervelo