Vaak komen de berichten over verlichting in het najaar en de winter voorbij. Maar bij Fabric brengen ze nu de Lumadot op de markt. Een simpel, klein maar doeltreffend lampje. Niet om de weg te verlichten, maar juist om gezien te worden. In de avonden is het gelukkig weer langer licht, maar soms is het nog een race tegen de klok om voor de invallende duisternis weer thuis te zijn.

LumaDot voor of achter, of voor en achter

De LumaDot is een klein rond lampje dat werkt op een knoopcel batterij. Fabric heeft de LumaDot in twee kleuren en dat zijn wit en rood. Een voor en achterlampje dus. Je kunt ze apart kopen en dan kosten ze € 11,95. Er is ook een setje van een voor en achterlampje en daarvoor betaal je € 19,95.

Het lampje is op twee manieren te bevestigen zonder dat je gereedschap nodig hebt. Je kunt ze aan je stuur, helm, zadelpen of frame monteren met behulp van een elastiekje. Het is ook mogelijk om ze, met behulp van de clip, aan je kleding of tas te bevestigen. Hierdoor zijn ze ook makkelijk te gebruiken voor verschillende doeleinden.

Zelf noemt Fabric de LumaDot het perfecte ‘on-the-go’ lampje en gezien de eigenschappen snap ik dat. De lampjes zijn niet veel groter dan een knoopcel batterij, waardoor je ze makkelijk kan meenemen. De voorlamp gaat zo’n 70 uur mee en voor de achterlamp is dat zo’n 30 uur. Mocht je in een flinke regenbui terecht komen, hoef je niet bang te zijn dat de lampjes het begeven. Ze hebben een indicatie van IPX4 en dat betekent dat ze ‘Plens-waterdicht’ zijn. Het lijkt er dus op dat je geen excuus meer hebt, om zonder licht in het donker te rijden.

Meer info via Fabric