Onze conclusie van de Fore Four wielen was drie jaar geleden al dat je ze licht kan noemen. Maar het kan nog lichter en met de nieuwe limited Fore Four CRD SL wielen weten ze nog zo’n 200 gram te besparen. Met een totaal gewicht van 1290 gram zitten ze wat dat betreft in het topsegment van de carbon wielen.

Limited oplage van 250 wielsets

De Fore Four CRD SL wielen komen in een beperkte oplage van 250 stuks. We hebben dus al de reguliere Fore Four CRD wielen getest en waren daarover zeer te spreken. Het grootste verschil met de SL uitvoering is de gewichtsbesparing. Dit hebben ze gedaan door de DT Swiss naaf te upgraden naar de 240 uitvoering en de decals ‘weg te laten’. Niet dat er geen decals opzitten, maar deze zijn met laser in de velg gegraveerd in plaats van de waterslide decals. De velg is ook gewijzigd, want er wordt bij deze SL serie gebruik gemaakt van interne spaaknippels. De afmetingen van de velg zijn identiek. Een 38 mm hoge velg, met een binnenbreedte van 20 mm en een buitenbreedte van 26,5 mm. De velgen zijn tubeless ready.

Handbuilt in Nederland

De wielen van Fore worden ontworpen en gebouwd in Nederland. Het is natuurlijk geen geheim dat bijna al het carbon uit Azie komt, en zo ook deze velg. Na de ontwikkeling in Nederland, wordt de velg in Azie geproduceerd om vervolgens in Nederland te worden opgebouwd. Handbuilt in Nederland dus, zoals ze het zelf ook zeggen.

De prijs voor deze wielset is € 1699,- en daarmee zijn ze in deze gewichtscategorie erg scherp geprijsd. De wielset komt inclusief tubeless velglint, tubeless ventielen van 50 mm en twee wieltassen. Zoals gezegd is de oplage beperkt.

via Fore Cycling Wheels

Tags: