Nog nagenietend van de voorjaarsklassiekers staat de eerste grote ronde van het jaar alweer voor de deur. Want op 6 mei start de Giro d’Italia alweer en het Italiaanse merk Castelli heeft de eer om de roze leiderstrui te ontwerpen. Castelli levert alle leiderstruien, dus naast de roze trui bijvoorbeeld ook de blauwe bergtrui en de witte trui voor de leider in het jongerenklassement. En zoals elk jaar komt het merk met een stijlvolle collectie van fietsshirts, ter ere van de Giro d’Italia.

Giro Fuori

Een ode aan de Giro

De shirts zijn ontworpen als een ode aan de Giro, en dat zie je terug. Zo refereert het Roma shirt de finish van de Giro, die traditiegetrouw in Rome is. Het Fuori shirt is gebaseerd op leiderstruien uit het verleden, en daardoor heeft het shirt een retro look gekregen. De roze kleur heeft echt iets magisch, gaaf! Het Giau en Tre Cime di Lavaredo shirt refereren naar beklimmingen die de renners in deze editie van de Giro voor de kiezen krijgen. Vooral het Giau shirt vind ik erg goed gelukt.

Giro Giau

Voor alle klassementen in de Giro is er een aparte trui en dat resulteert in een leiderstrui die er in vijf kleuren is. Castelli maakt de truien ook voor consumenten, waardoor ze voor iedereen beschikbaar zijn. Het witte vlak op de borst zul je in de Giro niet zo opvallend zien, wat dat is bedoeld voor de sponsornamen van de ploeg waar de klassementsleider fietst.

De roze leiderstrui

Specificaties

Castelli Giro Roma: € 94,95 (maten XS-3XL)
Castelli Giro Giau: € 94,95 (maten XS-3XL)
Castelli Giro Tre Cime Di Lavaredo: € 94,95 (maten XS-3XL)
Castelli Giro leiderstruien: € 139,95 (5 kleuren, maten XS-3XL)
Castelli Giro Fuori: € 119,95 (3 kleuren, maten XS-3XL)

Meer info via Castelli of de verdeler van Castelli.

Giro Roma
Giro Tre Cime Di Lavaredo