Het is al bijna een week geleden dat de laatste wedstrijd van de GOW competitie werd gereden. GOW staat voor Gezamenlijke Oostelijke Wielerverenigingen en zij organiseren sinds 1966 in de wintermaanden een competitie. Dit jaar bestond deze uit elf wedstrijden, met daarbij een algemeen klassement. De competitie kent dezelfde categorieën als je gewend bent van de KNWU, waarbij sommige categorieën tegelijkertijd op het parcours hun wedstrijd rijden. Meedoen is laagdrempelig en zeker bij de jeugd een ideale manier om te proeven aan het rijden van (cross)wedstrijden.

Deze lage drempel uit zich bijvoorbeeld in het feit dat je zowel met mountainbike als cyclocrosser mag deelnemen. Geen verplichte bandbreedte of 80% regel dus tijdens deze wedstrijden. Dat wil niet zeggen dat het alleen maar lang leve de lol is, want als het startschot heeft geklonken is er strijd. Zoals gezegd wordt er een klassement opgemaakt, en werden de winnaars afgelopen weekend na de cross gehuldigd.

Wij waren hierbij aanwezig met onze camera en hieronder een selectie van een aantal categorieën. En ook leuk; Coen won het algemeen klassement van het seizoen 2023 in de categorie Elite/beloften/amateur. Hij heeft nog niet getrakteerd hier op de redactie, maar hopelijk komt dat snel ;-).