De nieuwe Kask Wasabi helm is volgens de Italiaanse fabrikant zo veelzijdig dat hij tijdens elk seizoen te gebruiken is. Ik moet meteen aan de Kask Infinity helm denken, die in 2013 werd geïntroduceerd. Hij heeft ook een soortgelijke kap die je kan openen en sluiten voor ventilatie.

kask wasabi fietshelm

Samen met Ineos Grenadiers

Net als de eerder genoemde Infinity helm hebben ze deze nieuwe Wasabi ook ontwikkeld in samenwerking met de profs van Ineos Grenadiers. Met de schuif die bovenop de helm zit kan je zelf bepalen hoe groot je de opening voor ventilatie wil hebben. Als je deze helemaal dicht schuift heb je minder ventilatie en moet de helm warmer zijn tijdens de koudere dagen. Volgens Kask zal de temperatuur rondom je hoofd met 1,5 graad stijgen bij dezelfde snelheid. Bij de warme dagen kan je de schuif volledig open zetten, zodat er veel wind door kan komen. Qua aerodynamica zegt Kask dat er maar een minimaal verschil zit tussen een open of dichte schuif. Een open schuif zou minder dan 1 Watt schelen ten opzichte van een gesloten schuif.

kask wasabi fietshelm

Merinowol in je helm

De padding in de helm is gemaakt met merinowol, dat we ook vaak terugzien bij ondershirts en wintersokken. Deze dunne stof houdt je warm, maar kan ook makkelijk vocht kwijt bij warmere temperaturen en gaat niet stinken. Naar mijn weten is Kask de eerste fabrikant die een padding maakt met merinowol. In eerste instantie vond ik het vreemd klinken, maar het is best logisch als je kijkt naar de eigenschappen ervan.

Aan de binnenkant van de helm zit het Octo-Fit retentiesysteem. Dit is hetzelfde systeem dat ook gebruikt is bij de Kask Valegro en Kask Utopia helm. Om de veiligheid van de helm te waarborgen heeft Kask hem getest op bescherming bij verschillende soorten impact. Ze doen dit met het WG11 protocol waaruit blijkt dat deze helm goed beschermd bij lineare en roterende impact.

kask wasabi fietshelm

Specificaties

Op dit moment is de Wasabi helm nog niet verkrijgbaar voor de consument. De renners van Ineos Grenadiers hebben al wel de mogelijkheid om met de helm te rijden. Tijdens de verkenning van de Strade Bianche reed o.a. Tom Pidcock er mee, maar tijdens de koers zelf koos hij toch voor de Utopia. De helm komt in de maten S, M en L en het gewicht voor maat M is 290 gram. Het is nog even afwachten wat de prijs zal zijn en ook de kleuren zijn op dit moment nog een verrassing.

Meer info via Kask of via Carbonbike (importeur)

kask wasabi fietshelm

Tags: