Je zou bijna zeggen dat het de fiets is van een wereldkampioen, maar dat is het niet. Het kleurenpallet van de Cannondale SuperSix van Merhawi Kudus lijkt heel heel sterk op de regenboogkleuren, maar het design is gebaseerd op de vlag van Eritrea.

Kampioen van Eritrea

Afgelopen zomer wist Merhawi Kudus de titel op het Eritrees kampioenschap te veroveren. De renner van EF Education Easypost haalde op de tijdrit de zilveren medaille achter zijn populaire landgenoot Biniam Girmay, maar tijdens de wegwedstrijd was het wel raak.

In de week voor de Ronde van Spanje kreeg Kudus een bijpassende Cannondale SuperSix voor zijn titel, die mooi past bij z’n truitje dat hij het hele seizoen mag dragen. Het is alweer een maandje geleden, maar we vonden het toch de moeite waard nog even deze fiets te benoemen. Tijdens de 18e etappe reed hij met deze opvallende fiets in de kopgroep.

Cannondale SuperSix

De Cannondale SuperSix heeft zoals gezegd de opvallende kleuren van de regenboog. In vergelijking met de regenboogtrui ontbreekt de zwarte kleur in de vlag van Eritrea, maar door de zwarte onderdelen zijn al deze kleuren dus wel aanwezig op de fiets. Het frame is wit met de rode, blauwe en groene kleuren van de vlag. Daar overheen is de gele lauwerkrans afgebeeld, tof gedaan vind ik.

De fiets is verder natuurlijk opgebouwd met de onderdelen waar EF Education Post mee rijdt, zoals de laatste Shimano Dura Ace Di2 groepset met FSA crank inclusief Powermeter. De wielen en cockpit zijn van Vision en op de foto zie je de milieuvriendelijke bidons van Cannondale.

Foto’s via EF Education-Easypost