Zaterdag 28 oktober. De dag dat de wintertijd zijn intrede doet en het moment dat goede verlichting essentieel is als je na vieren de weg op gaat. Een ideale dag om uit te roepen tot ‘dag van de fietsverlichting’. De dag van de fietsverlichting is een initiatief van vervoerregio Amsterdam, dat bestaat uit 15 gemeenten. Hierbij werken ze samen met o.a. de politie, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB. Reden voor verschillende fietsmerken om nieuwe of interessante producten op het gebied van verlichting nog eens onder de aandacht te brengen. Dus de komende tijd besteden we wat extra tijd aan verlichting.

‘Ik val op’ is de slogan van de campagne en met de Lezyne Laser Drive lamp lukt dat zeker. Een klein en compact achterlicht dat je door middel van een siliconen band aan je zadelpen kan monteren. De lamp heeft vier led-lampjes die boven elkaar zijn gepositioneerd. Naast deze led-lampjes heeft de Laser Drive ook twee laser lampjes. De laser lampjes schijnen aan de achterkant op de weg en vormen een baan. Dit effect hebben we in 2013 ook al eens hier voorbij zien komen. Hierdoor kunnen medeweggebruikers zien waar jij rijdt en hoeveel ruimte je gebruikt. Op deze manier is het duidelijker te zien waar je rijdt en dat verhoogt de veiligheid voor jou als fietser.

De lamp heeft twee standen waarop je hem kan instellen. Je kan kiezen voor de flash-modus of de solid-modus. In de solid-modus blijft de lamp constant branden en kan hij 7 uur en 45 minuten 250 lumen aan verlichting leveren. De flash-modus levert hetzelfde aantal lumen, maar dan gedurende 15 uur. Als de accu leeg is zal je deze via USB weer op moeten laden. De lamp weegt 84 gram, is waterbestendig en is zo ontwikkeld dat je ook vanaf de zijkant zichtbaar bent. Het geheel ziet er futuristisch uit. De Lezyne Laser Drive kost € 59,95.

Meer info via Lezyne