De Cosmic Stallian is het gravelpaardje van All-City. Hij bestond al een tijd in het staal. A.C.E. buizen, custom gemaakt voor All-City, en een Columbus carbonvork om precies te zijn. Die fiets is al om te smullen, maar ze gaan nu een stapje verder en komen met de Cosmic Stallion Titanium.

Oberion Titanium

En voor die fiets hebben ze niet zomaar een paar buizen uit de kast getrokken. Nee, na kennis op te hebben gedaan met het ontwikkelen van A.C.E. buizen hebben ze ook titanium buizen op hun eigen wijze laten maken. De buizen krijgen de naam Oberion Titanium mee. Vernoemd naar een onsterfelijke koning uit middeleeuwse mythes. Dat belooft wat.

Duurzaam en lichter dan staal

Het frame moet dan ook duurzaam zijn. “Lasts forever“, schrijft All-City zelf. Door het gebruik van titanium moet het frame 340 gram lichter zijn. Voelt niet aan als een heel groot verschil, maar titanium heeft natuurlijk nog meer kwaliteiten. Kwaliteiten die je vooral moet merken tijdens het rijden, zoals het kunnen opvangen van de klappen van de ondergrond.

Je kunt in het frame wielen van 700c of 650b stoppen. Gek genoeg kunnen er bij de 700c wielen bredere banden in van 45 mm, dan bij 650b wielen waarbij je banden tot maar 42 mm kunt monteren. De vorm van de liggende achtervork is daar de oorzaak van. Voor de rest is het frame helemaal up-to-date zoals je mag verwachten: dus dropouts, voorbereiding voor Di2 en Columbus Futura Cross carbon voorvork. En er is natuurlijk plek voor een bagagedrager en spatborden.

Titanium is duur, dat weet bijna iedereen inmiddels. Voor de Cosmic Stallion Titanium is dat helaas niet anders. Hij is met $ 3199,- voor een frameset zelfs aan de dure kant. Maar je krijgt er wel een heel mooi afgewerkt frame voor terug.

Meer info via All-City