In navolging op veel andere merken, heeft ook Goodyear de stap gemaakt naar de fietsindustrie. Een bandenmerk dat in de autowereld niet meer is weg te denken, heeft sinds kort een serie banden voor de fiets. Kijkend naar het assortiment is het voor de racefietser nog beperkt met twee banden die echt interessant zijn.

De Eagle All-season voor de racefiets en de Connector voor de gravelrijders onder ons. Beide banden zijn gemaakt met het Silica4 compound, dat volgens Goodyear zorgt voor goede grip en lage rolweerstand. De banden zijn tubeless ready en hebben een extra ‘shield’ laag onder het profiel voor betere lekbestendigheid.

Connector
De Connector band is verkrijgbaar in twee uitvoeringen van beiden 40 mm breed. Een band met het Silica4 compound en een gewicht van rond de 460 gram. De tweede uitvoering maakt gebruik van het ‘Pace’ compound, waarbij de focus meer op grip ligt. Dit maakt wel dat deze band zo’n 80 gram zwaarder is ten opzichte van de Silica4 uitvoering.

Eagle All-season
De Eagle All-season band is verkrijgbaar in meerdere maten. De smalste uitvoering is 25 mm, en de meest brede variant is 32 mm. Daartussen zitten nog de 28 mm en 30 mm uitvoering. Een band geschikt voor vier seizoenen en voorzien van een lichtgewicht nylon karkas dat een goede anti-lek bescherming biedt, aldus Goodyear. De 25 mm uitvoering heeft een opgegeven gewicht van 300 gram. Hiermee vallen de banden toch redelijk zwaar uit, in vergelijking met andere merken. Naarmate de band breder wordt, neemt logischerwijs ook het gewicht toe. De breedste uitvoering, die van 32 mm, weegt volgens Goodyear 377 gram. Prijzen zijn bij ons op dit moment nog niet bekend.

Meer info via Goodyear

Tags: