Rapha heeft al een ruim assortiment aan bibshorts, dus je zou kunnen denken: moet er daar nóg een bij? Nou als de claims van 20% procent lichter, ademend en nog comfortabeler waar zijn, dan mag er altijd wel een fietsbroek bij!

Lichtgewicht Powerweave

Hoe krijgen ze dat allemaal voor elkaar? Ze hebben een nieuw materiaal ontwikkeld dat Powerweave heet. Het is een geweven materiaal, maar gemaakt met machines waarmee iedere steek precies kan worden geplaatst. Dus minder materiaal en daardoor luchtiger en 20% lichter dan de Pro Team Bibshorts.

Het materiaal zou zich ook beter om het lichaam vormen met minder plooien, omdat er minder losse stukken nodig zijn om de broek te maken. Je hebt dus ook minder naden, wat het comfort natuurlijk ook ten goede komt. Het Rapha logo en zelfs de leggrippers onder aan de pijpen zitten ook in het materiaal verweven, zo hou je heel weinig naden over.

Dunne stevige zeem

Ook de zeem is aangepakt. De zeem in de Powerweave bibshorts heeft een dikte van 5 mm. Daarmee is de zeem dunner dan we gewend zijn, maar door het gebruik van steviger materiaal met een hogere dichtheid blijft het comfort op eenzelfde niveau volgens Rapha. De zeem zou ook snel moeten drogen, want natuurlijk goed past bij de rest van de broek.

RCC members

De broek met al deze techniek komt met een prijs. Hij gaat € 325,- kosten. En is in het begin alleen beschikbaar voor leden van de RCC, de Rapha Cycling Club. Later dit jaar moet de variant komen die voor iedereen te koop zal zijn. Dus als je geen lid van de RCC bent, zul je nog even moeten wachten. Hopelijk krijgen wij dan ook de mogelijkheid om de broek aan de tand te voelen om te kijken of de claims waar zijn!

Meer info via Rapha