Het merk Rapha is onder wielrenners wel bekend. Bij het horen van het merk Outdoor Voices ging bij mij niet direct een belletje rinkelen. Het Amerikaanse merk richt zich op mensen die van bewegen houden. ‘Doing things’ om gezond en fit te blijven. Ze maken kleding om lekker in te kunnen bewegen. Iets dat Rapha alleen maar toejuicht, bewegen en dan het liefst door op de fiets te stappen en daarom hebben ze de handen ineen geslagen. Het resultaat hiervan is een complete fietskledinglijn voor dames.

Rapha + Outdoor Voices Women’s collection

Dat ze het direct groot aanpakken blijkt wel uit de lijst aan producten. De collectie bestaat namelijk uit een jersey, windjack, shorts, bibshort, stuurtas, BH, koersklak, sokken en een t-shirt. Negen producten die zijn ontworpen om lekker op de fiets te zitten. Dat plezier kan zitten in strakke kleding voor rensters die al jaren op de fiets zitten of juist in de meer baggy artikelen voor de recreatieve en avontuurlijke fietser. Voor ieder wat wils met deze collectie.

Collectie met elementen

Als je de hele collectie bekijkt zie je bij alle producten het Terrazzo print terug. Met dit korrelige design, welk je misschien herkent van vloeren, met allemaal kleine puntjes, stipjes of vlekjes willen de designers de natuurlijke elementen Earth, Wind and Fire uitbeelden. Deze achterliggende gedachte had ik er zelf nog niet direct uit gehaald, maar ik vind het wel tof gedaan. Sinds kort is mijn vriendin (uit eigen beweging) ook aangestoken met het wielervirus en bij het zien van de collectie werd zij vooral enthousiast van het shirt, de bibshort en het multicolor windjack. En die enthousiasme is het doel van Rapha, maar ook mijn doel. 😉

Rapha + Outdoor Voices jersey

Dit shirt is voor de liefhebber van de strakkere outfits. De Terracotta kleur met het Terrazzo effect is favoriet. Het wielershirt heeft een gestroomlijnde pasvorm en heeft wat langere mouwtjes, zoals we ook al zagen bij de aero-jerseys van Rapha. Aan de achterkant zijn er drie zakken, en een extra zakje dat je met een ritsje kan afsluiten. Het middelste zakje is transparant en geschikt voor je telefoon. Je kan het shirt, naast de Terracotta kleur ook krijgen in het Dark Green en Pale Blue.

Rapha + Outdoor Wind jacket

Het item dat mij ook direct opviel is het ‘Multicolor’ wind jacket. Een echte eyecatcher en het meest opvallende item uit de collectie als je het mij vraagt. Deze jas heeft aan de achterkant twee flappen die elkaar overlappen. Daaronder zit ruimte zodat het een ademende werking heeft. Over de gehele breedte van de rug zit een grote zak waar je voldoende spullen in kan opbergen. Ook dit wind jacket heeft het opvallende Terrazzo print en daarvan is een deel reflecterend zodat je ook in het donker goed opvalt. Met het design en de ruime pasvorm kan je het naar mijn idee ook prima gebruiken als casual jasje. Het ziet er in elk geval fashionable uit. Van het wind jacket zijn twee uitvoeringen, want het is ook verkrijgbaar in het wit.

Rapha + Outdoor Voices Cargo Bibshorts

Bij die broek lijkt het wel of er een base-layer aan vast zit. Waar bijna alle broeken zijn voorzien van bretels, kan je dat bij deze broek niet zeggen. Het bovenste gedeelte lijkt een mouwloos ondershirt. Dan ziet het er ook niet direct gek uit als je het shirt deels open hebt. Aan de achterkant zit, net als bij het wind jacket een overlap van twee flappen. In dit geval niet voor de ventilatie, maar voor het makkelijk aan en uit trekken van de broek. Bij het bovengedeelte zie je wederom het Terrazzo effect terugkomen. Op de broek zitten drie ‘cargo’ zakken. Op elk bovenbeen zit er eentje aan de zijkant en ook op je onderrug zit er één. De zakken aan de zijkant hebben reflecterende logo’s en dat biedt toch net weer wat extra veiligheid, vooral in het donker.

Meer info over de collectie bij Rapha