isaac element racefiets

De nieuwe Isaac Element is een racefiets die gemaakt is om optimaal te kunnen presteren. Of zoals Isaac het zelf zegt, de ultieme performance racefiets. Een lichtgewicht frame, aerodynamische cockpit en de kabels volledig geïntegreerd. Naast de Boson, de Meson en de Vitron is dit het vierde model in de reeks van carbon racefietsen.

Isaac Element frame en Airflow cockpit

Als je kijkt naar de eigenschappen van het frame, lijkt de Element een kruising tussen de comfortabele Boson en de aerodynamische Meson. Het frame (maat L) van de Element weegt maar 750 gram en dat maakt hem ideaal voor in de bergen. Door de agressieve geometrie is het een fiets voor de wedstrijdrenner. Het frame is gemaakt van Quad 60 carbon en dat is de beste carbon lay-up die Isaac te bieden heeft. Het bestaat uit vier verschillende soorten carbon waardoor een stijf maar licht frame gemaakt kan worden. Het frame is geschikt voor mechanisch als elektronisch schakelen en daarbij gaan alle kabels geheel binnendoor. De kleur van het frame is glanzend zwart met antraciet logo’s en de naam Crystal Black past daar ook prima bij.

Voor de geintegreerde kabels maken ze gebruik van hun IFS systeem. Het Isaac Full Integrated System heeft een 1,5 inch balhoofd waar de kabels binnendoor gaan. In combinatie met hun eigen Airflow cockpit gaan de kabels vanaf het stuur rechtstreeks via het balhoofd het frame in. Mocht je spacers willen toevoegen of weghalen, hoef je hiervoor niet de kabels te demonteren. Handig, aerodynamisch en vooral optisch erg strak.

Verschillende afmontages mogelijk

Mocht je al vaker bij Isaac op de site hebben gekeken weet je wellicht al dat ze een eigen configurator hebben waarmee je je fiets kan samenstellen. De Isaac Element begint vanaf € 4099,- en daarvoor heb je een complete fiets die is afgemonteerd met de Airflow cockpit, Shimano 105 en een aluminium wielset. Na een kwartiertje stoeien kom ik bij het topmodel uit op een prijs van € 7399,-. Daarvoor krijg je dan de Element met de nieuwe Shimano Dura Ace Di2 12-speed groepset en full carbon Fore Four CRD wielen. Gaat je voorkeur uit naar het draadloze SRAM Force AXS, is dat ook mogelijk en betaal je € 6649,-.

Alle informatie, beschikbaarheid en de online configurator zijn te vinden op de website van Isaac.