Tijdens afgelopen Tour de France deed team Bahrain Victorious een grote wisseltruc met de fietsen en hun outfits. Nu waren wij op de redactie daar enorm enthousiast over en blijkbaar zijn we niet de enige geweest. Voor komend seizoen ruilen ze namelijk het zwart/oranje/rood definitief in voor het wit met lichtblauw!

Opvallend en fris

Dat de parelwitte Merida een succes is geweest zagen we ook al in de Merida collectie voor 2024, waar een Reacto met soortgelijke kleuren nu beschikbaar is. Komend jaar is Bahrain Victorious te herkennen aan een voornamelijk witte outfit, met lichtblauwe accenten. De lichte kleuren vallen lekker op en geven wat mij betreft een mooie frisse uitstraling.

Tijdens de Tour van afgelopen jaar werden de parelvissers uit Bahrain in het zonnetje gezet. Daarbij had de fiets naast het wit en lichtblauw ook de nodige gouden accenten. De Reacto en Scultura voor komend seizoen lijken er veel op, maar heeft enkele subtiele verschillen. De gouden letters op het frame hebben plaatsgemaakt voor paars en ook de bovenbuis is een afwisseling van paars, lichtblauw en een beetje goud. Wat wel blijft, en wat ik persoonlijk gaaf vind, is het design op de voorvork. Daar zie je aan de binnenkant ook weer de paarse kleur, met een wit Merida logo.

Shimano Dura Ace Di2 en Vision componenten

Team Bahrain Victorious werkt al jaren samen met Shimano en Vision, en dat is ook voor 2024 weer het geval. De fietsen worden opgebouwd met de Shimano Dura Ace Di2 groepset. Voor de aerodynamische Reacto is er gekozen voor de Vision Metron SL60 wielen, en bij de Scultura zijn dit de iets lagere Vision Metron SL45 wielen. Voor de cockpit hebben renners keuze uit onder andere het Vision Metron 5D stuur.

Via Merida