Het is op de kop af een week geleden dat Elisa Balsamo wist te stunten op het WK in Leuven. In de sprint was ze Marianne Vos en Kasia Niewiadoma te snel af waardoor ze de regenboogtrui wist te veroveren. En dat terwijl ze nog maar 23 jaar is. Dat ze hard kan fietsen is dan weer geen nieuws, want ze was ook al wereldkampioen bij de Junioren en in 2020 won ze het Europees kampioenschap voor U23 dames. En dan heb ik het nog niet eens over het baanwielrennen, waar ze ook nog actief is en al menig overwinning heeft behaald.

Cannondale SuperSix Evo

Een trui behalen is natuurlijk een goede reden voor een speciale fiets en daar dacht Cannondale ook zo over. Vanmiddag tijdens de eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen is Balsamo te zien op haar handgeschilderde Cannondale SuperSix Evo in regenboogkleuren. En uiteraard ook in haar regenboog outfit van haar ploeg Valcar travel & Service. Het is natuurlijk een kwestie van smaak maar ik vind het een erg gaaf ontwerp, met de regenboogkleuren die horizontaal over het frame lopen. Mooi detail vind ik het Cannondale logo op het balhoofd.

Opvallend vind ik dan wel de fiets is afgemonteerd met Shimano Ultegra Di2. Een hele goede groepset natuurlijk, maar als wereldkampioen verdien je toch het beste wat er is als je mij vraagt. De crank is overigens van FSA en die is voorzien van een powermeter. De wielen waarmee ze rijdt zijn een set Vision Metron met 40mm hoge velgen. Zoals je kan zien op de foto’s heeft ze afgelopen week de fiets al kunnen testen op de kasseien en zal ze vanmiddag ongetwijfeld met veel moraal aan de start staan. En als ik naar de foto’s van de fiets kijk kan ik me dat ook maar al te goed voorstellen!

Foto’s: Cannondale | Twila Federica Muzzi @twilcha